Verdens mest berømte maleri

Her er der ingen tvivl, for der er næppe nogen, der ikke vil svare “Mona Lisa” af Leonardo da Vinci. Det er også det maler, som flest mennesker rejser for at se på Louvre, og Mona Lisa har det der skæve smil, som der stadig bliver tolket på.

Der skrives mest om det, det er det dyreste maleri i verden, Der er parodier uden ende over dette værk, og forsikringssummen på det er tårnhøjt. Det er uden tvivl blandt det ypperligste, når det kommer til kunst, og selv Leonardo da Vinci holdt så meget af det, at han tog det med sig på sine rejser.

Men indtil 1911 var Mona Lisa på ingen måde så berømt, som det er i dag. Der skete det, at maleriet blev stjålet fra Louvre, og det trak overskrifter over hele verden. Tidligere var det dog kendt i kunstkredse for at være et fantastisk maleri fra renæssancen, men det dristige tyveri gav den smukke kvinde på lærred en nærmest kultisk status på verdensplan.

Tager du til Louvre, kan du altid være sikker på, at der proppet med mennesker foran det kendte portrætbillede, og at der passes rigtig godt på det nu om dage.