Møbelkunst

Der er møbler, der i sig selv er kunstværker. Det er svanen og ægget, som kendes både her i landet og udenfor vores grænser. For det er så meget mere end to stole. Der er en kunnen i at skabe møbler, der både er funktionelle, men som samtidig er utroligt smukke og så tidløse, at de passer ind alle steder og i alle indretninger. Noget, der i sig selv er en kunst.

Skandinavisk minimalisme er blandt de møbelkunster, der hyldes verden over, og det er ikke uden grund. Der er igen det tidløse blandet med det smukke, og det er noget helt andet end andre møbler.

Det er kunstværker, der generelt er så berømte på verdensplan, at der skal passes godt på dem, hvis de står i dit hjem. Det er eftertragtede genstande, der derfor står højt på indbrudstyves lister for der er mange, der gladeligt køber dem billigt som hælervarer.

Samtidig er det kunstværker, hvor der ofte fremstilles kopier i forskellige kvaliteter. Nogle af dem kan nemt afsløres, fordi kvaliteten er overraskende dårlig, men der er også rigtig gode kopier, hvor det kan være rigtig svært at se, at det ikke er den ægte vare, der er tale om.

Som en tur på museum

Nyder du smuk møbelkunst, så kan det i sig selv være en oplevelse at besøge de forretninger, der fører de kendte møbelkunstneres værker. Her kan der drømmes om indretning og alt det, der skal være ved et møbel, lige som det er muligt at få kunstværkerne med hjem mod betaling.