Krigskunsten

Et værk, der herhjemme er bedst kendt med sin engelske titel, nemlig the art of war. Det er det tidligst kendte værk om krigsførelse og -kunst, det er skrevet omkring år 500 før vor tidsregning, og det er skrevet af den kinesiske general Sun Tzu.

Grunden til at dette værk fortsat læses af alle dem, der ønsker at føre en krig, er, at det kan bruges den dag i dag. Til alle former for krigsførelse, for en krig kan lige så vel udkæmpes på en fodboldbane eller til et møde på en arbejdsplads, som det kan være en krig i klassisk forstand.

Det er en bog til alle dem, der gerne vil være en bedre leder eller en bedre strateg, for krigens kunst handler om så meget mere end at slå din fjende. Det gælder om at gøre det på den rigtige måde.

Den vigtigste lære om krig som kunst er altid at sikre, at din fjende har en mulighed for at slippe væk. Et vildt dyr, der trænges op i et hjørne, vil kæmpe til døden, og det vil give store tab for alle. Med en udvej kan der reddes så meget mere, og det er værd at leve efter den dag i dag.