Kunsten i at indrette

Det er nemt at tro, at indretning blot er indretning, og ikke mere end det. Mange overlader indretningen til andre eller kopierer idéer fra magasiner. Dette kan også sagtens fungere, men problemet er bare, at indretningen oftest bliver upersonlig, klichéfyldt og banal, medmindre du poster rigtig mange penge i projektet og hyrer en indretningsarkitekt. Derudover giver man, ved at uddelegere indretningsarbejdet, afkald på et vigtigt aspekt af indretningsprocessen, nemlig den kunstneriske og kreative tænkning. Boligindretning er nemlig en af de bedste måder at træne sig selv i at tænke i både alternative og kreative løsninger.

Når man skal indrette et hus, en lejlighed eller måske blot et værelse, så er det selvsagt ikke helt ligegyldigt, hvordan man indretter det. Har rummet en skråvæg, et indbygget skab, et stort vinduesparti eller måske en radiator, så handler det om at udtænke en plan for, hvordan disse elementer kan indgå i indretningen på en stilfuld og naturlig måde. En sådan plan kan være svær at komme frem til, men den træner fantasien og kreativiteten.

Står du selv og skal til at flytte? Eller måske planlægger du at genindrette dit hus? På websiden Pinterest finder du en af de største inspirationskilder til indretning, dekoration og gør-det-selv løsninger. Du kan også købe indretningsartikler hos stormagasinet http://www.trendly.dk/, der har et stort udvalg til fornuftige priser.

Den kunstneriske sans bliver også trænet i en indretningsproces. Man skaber nemlig noget, når man indretter – et sanseindtryk. Man får følelser frem i sig selv og i andre ved at indrette og ved at give rummet en stemning. Man går måske efter en hjemlig og varm indretning eller en mere simpel og moderne indretning. Uanset hvilken stil og hvilke farvekombinationer, man fylder rummet med, så skaber det en stemning, og den stemning vækker følelser i folk – akkurat ligesom kunst gør det. På den måde kan man udvikle sin sans for det kunstneriske gennem indretning. Oftest pynter man også sin bolig med malerier, fotos og dekorationsartikler. Det er en udvikling af den kunstneriske sans i sig selv at udvælge de dekorative elementer i din indretning. Det er vigtigt, at man vælger de ting, der taler til en og vækker følelser. Men det er også afgørende, at disse ting samtidig passer ind i indretningen. Dette kan virke som lidt af et puslespil, men det er netop dét, der er med til at udvikle ens kreative tænkning.

Så hvis man er interesseret i at udvikle og udfolde sine kreative og kunstneriske sider, så er et indretningsprojekt det helt rigtige at give sig i kast med. Man lærer ikke blot sig selv bedre at kende, men man kan fremvise sit hjem med stolthed og vække følelser hos sig selv og sine gæster!