Kunsten at male

Det er de færreste, der får malet deres eget portræt nu om dage eller bare bestiller et maleri, for fotografiet har for længst overtaget rollen. Men kunstmaleren findes endnu, og der er mange steder, hvor det ikke er ualmindeligt at opleve deres værker.

Den første tanke er ferniseringer og gallerier, men det er ikke ualmindeligt at cafeer og restauranter har kunst på væggene, der er malet af en lokal kunstner, ligesom det er muligt både at bestille eller købe malerier, der kan pryde væggene i private hjem.

Der er stor forskel på malere, som der alle dage har været, og malere kan have mange baggrunde. Nogle er selvlærte, mens andre er uddannet på kunstakademier eller har modtaget privat undervisning. Malerkunsten er derfor lige så forskellig, som den altid har været, og der er rig mulighed for at finde kunstmalerier, der er lige den stil, du kan lide.

Som med al anden kunst og kunnen har kunstnerne et budskab. Det kan være ønsket om at skabe noget, der er smukt, men også ønsket om at skabe noget provokerende eller anderledes. D mange kunstmalere har lige så meget på hjerte, som alle andre kunstnere derude.