Keramik er form og farve

Der findes ikke et hjem, der ikke har service, og det er heller ikke ualmindeligt at finde vase, urtepotter, skåle og fade i de fleste hjem. De fleste har masseproducerede udgaver, der er købt i alt fra supermarkedet til det, der er arvet fra familiemedlemmer. Det kan være alt fra det helt enkle til noget med bemaling.

Desuden findes der mange slags. Der er dem, der har eksisteret i rigtig mange år, og som stadig er moderne og aktuelle, som det musselmalede, til stel, der er meget tidstypiske, som de stel med brune nuancer, der kom frem i 1970’erne.

Nogle kan derfor stadig købes fra ny af, ligesom de kan findes antikvarisk for dem, der samler, mens andre går over i glemslen eller er af den type, der nærmest smides i nakken på alle kunder i genbrugsbutikker rundt omkring i landet.

Alle de unikke produkter

Det er muligt at finde noget, der virkelig skiller sig ud på den ene eller anden måde. Der er mange små keramikere, der laver alt fra stel til små vaser og fade samt lysestager. Det er en kunst, der starter med tanker og ideer, der bliver til tegninger, der igen bliver til det endelige produkt. Der leges med former og farver, og der kommer rigtig mange spændende produkter ud af det.

Her findes unikaprodukterne, du ikke finder andre steder, for der er sjældent tale om masseproduktioner. Her kan små fejl i ler og brændinger ses, og det giver det hele et spændende præg.

Der er ikke mange keramikere tilbage her i landet, men der er stadig et levende kunsthåndværk, hvor der fremstilles rigtig mange spændende værker, der kan give et hjem et unikt kunstværk og sin egen stil.