Galleri-crawl i Aarhus

Går turen til Aarhus en dag eller to i den tilstundende sommerferie, så vil vi foreslå jer, at I tager på en galleri-crawl i den smukke østjyske hovedstad. Det hindrer jo ikke et pub-crawl om aftenen, at dagen er gået med lidt kultur – og så har I noget at tale om over en pint på den lokale irske pub.

Aarhus rummer en række gallerier, der spænder fra det store kunstmuseum Aros, der ligger i den sydvestlige del af byens centrum på det, der i gamle dage blev kaldt Fattigmandsbakken, men i dag hedder Vester Allé – til større eller mindre private gallerier.

Et af de mere specielle gallerier er Dansk Plakatmuseum, der siden 2008 har været en afdeling i det store købstadsmuseum Den Gamle By. Siden 2009 har plakatmuseet været under tag i en helt ny bygning her, og det er bestemt et besøg værd. Du kan finde gamle og nyere plakater inden for alle genrer og se eller gense nogle af de kendte plakatmotiver fra dansk kunst, film og reklame.

Skulle du selv have lyst til at indrette et plakathjørne i dit hjem, kan du indrette det hyggeligt med lune og flotte kelim tæpper og andet hyggeskabende inventar.

Vestergade er en kunstnerisk gade

I Vestergade i den ældste del af Aarhus finder du Galleri V58, som absolut også kan anbefales. Her er der hen over året skiftende udstillinger. Det er både udstillinger med enkelte kunstnere og mere tematiske fællesudstillinger, og galleriet regnes for et af de mest markante og vidtfavnende i Danmark.

Galleriet har i øvrigt lokaler i det, der blev kaldt ‘Børnely’ i gamle dage. Det er en meget smuk, renoveret bygning, hvor der ud over galleriet holder en del virksomheder til inden for de kreative fag såsom reklame og PR.

Tæt ved i Vestergade ligger også Galleri Lene Bilgrav, som er et meget anbefalelsesværdigt galleri at besøge. I dette forår har der blandt andet været en udstilling med værker af Svend-Allan Sørensen, under titlen “Kragen, svinet hammeren, skruetrækkeren, øksen & fastnøglen” . Det er en lang række grafiske værker, der sætter spotlyset på den vidtfavnende danske grafiker.

Netop nu viser Galleri Lene Bilgrav værker af den danske kunstner Anne Marie Ploug. Udstillingen har titlen Vanity Weeds og har, som navnet jo antyder, ukrudt som det gennemgående tema. Det er de forskellige ukrudtsplanters form og struktur, der tages udgangspunkt i, og det giver sig meget forskelligt udslag i det udtryk, hun giver dem – hvad enten hun arbejder med kobbertryk eller måske træsnit.

God fornøjelse på galleri-crawl i Aarhus!