Der er mange, der samler

Ikke alle kan være kunstnere, der skal også være dem, kunsten retter sig mod. Det kan være alle dem, der tager forbi de mange kunstmuseer, der findes verden over, hvor de kan nyde kunst fra nær og fjern, og hvor værker fra fortidens kunstnere kan ses af alle.

Men det kan også være på gallerier, hvor værker af aktuelle kunstnere udstilles, og hvor der er muligheder for at købe kunst til hjemmet. Noget der også er muligt på auktioner verden over, for ikke alle værker af historiens største befinder sig på museer, der er rigtig meget kunst, der er på private hænder. Men det kræver dybe greb i lommen, for kunst er ikke billigt.

En god investering

For nogle er grunden til at købe kunst, at det er en god investering. Et værk af store kunstnere kan snildt stige i værdi over tid, og det samme kan kunstværker af nutidige kunstnere. Det er ikke sikkert, det sker, men det er altid en mulighed.

For andre er det muligheden for at eje et eller flere værker, der er lavet af en stor berømthed. Det behøver ikke være en skulptur eller et maleri, det kan sagtens være skitser og andet, for al kunst starter med ideer og tanker, der i sidste ende bliver til det endelige værk.

Desuden er det rigtig moderne at samle på kunst. Der er en stigning ikke kun i efterspørgslen, men også i priserne, for på samme måde som kunstnere udtrykker sig på, så gør kunstsamlerne det samme ved deres valg af kunst.

Det er ikke kun den klassiske kunst, det er også den moderne og hippe kunst, der købes ind i stor stil. Det viser, at man er med på noderne og ved, hvad der rør sig på de kunstneriske scener i ind- og udland, og at man også ved, hvd der er godt at investere i.